Forskruninger for begyndere

Forskruninger for begyndere

Hvis du ikke lige føler, at du har hørt ordet forskruninger før, så er det højest sandsynligt fordi du aldrig har haft brug for det. Der findes kabelforskruninger til alle typer kabel varianter.

En forskruning er et særligt samleled til eksempelvis vandrør eller kabler, der skrues fast på de to dele uden at disse skal drejes, tildannes eller noget der ligner. 

Lidt om de forskellige typer
Alt efter hvad du skal bruge det til, så er der et hav af forskellige typer, og de er værd at kende – det er ekstra irriterende at købe noget man skal bruge til et projekt, og så er det den forkerte type. Derfor finder du en liste med lidt mere info herunder.

 • Klassificering af forskruninger til kabler
  Når du er på jagt efter kabel forskruninger, kan du få dem med en udvendig diameter fra 1 mm op til ca. 115 mm. Hos de fleste udbydere vil der altid være taget forbehold, så det trækaflastes i henhold til EN60423.

  Derudover kan du nok godt regne med at de fleste forskruninger du køber hos professionelle har en tæthedsklassificering på enten IP68 eller IP69K.

 • Forskruninger med forskellige tilslutningsgevind
  Hvis du er på jagt eller en anderledes type tilslutningsgevind til din forskruning, så bør du kigge efter tre forskellige standarder, de er;

  – Metrisk standard (ISO)
  – PG standard
  – NPT standard
  Hvis du vælger at gå med NPT standarden, bør du være opmærksom på at det er en nordamerikansk standard og at den primært henvender sig til virksomheder, der har en eller anden form for eksport til det amerikanske marked.

  SKINTOP® forskruninger
  Er go-to Forskruningen. Det er de fordi at de er universalle, hurtige og virkelig nemme at montere. De har en generelt høj driftsikkerhed og pålidelighed, selv når de bliver brugt under stressende forhold. Der er et utroligt bredt sortiment og omfattende tilbehørsprogram, så man har en udbyder til alt, og så findes de selvfølgelig også med bøjebeskyttelse for mobile applikationer

  Bare for at nævne et par stykker, så kan du på forskruninger fra SKINTOP i plast, metal, EMC og ATEX. Så du er garanteret at du kan bruge dem til alle de formål du nu engang måtte.

  EMC\’en er perfekt til skærmede kabler, hvor der stadig skal sikres mod eventuel EMC støj. APEX eller EX, som den også kaldes, er specielt lavet, så de kan bruges i el-udstyr der skal placeres steder hvor der kan være stor chance for eksplosioner. 

   

6 Responses

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *