Historien om Omega Seamaster

Historien om Omega Seamaster

Mens det første officielle Omega seamaster ur først kom til verden i 1948, pralede den schweiziske urmager allerede med årtiers erfaring under sine bæltekonstruktionsure. I årene frem til debuten havde producenten arbejdet hårdt på at levere armbåndsure til de allierede styrker og mest fremtrædende for engelske krigere.

Omega\’s ure blev ikke kun udstedt til piloter, men også til søfolk og infanteri. Derefter blev mærket skubbet til kontinuerligt at innovere på deres ure, og gradvist producerede ure, der var mere præcise og ligeledes mere holdbare til at egne sig til soldater i luften, på havet og over land. Disse behovsbaserede forbedringer ville til sidst blive den katalysator, der førte til de første Omega Seamasters.

Omega Seamaster så dagens lys

Året var som sagt 1948, da Omega fejrede deres 100 års jubilæum, ved at introducerer Omega, deres første Seamaster nogensinde. På det tidspunkt var denne tradition for at mindes jubilæer med nye samlinger ikke kun Omegas egen. Faktisk gjorde Rolex det samme i 1945 med Datejust , en model, der skulle markere brandets 40-års jubilæum.

Seamaster e et produkt af krig, men i en tid med fred. Det var et tidsur bygget efter specifikationerne for soldater i krig, men alligevel kunne det nu nyde mere harmoniske applikationer.

Den første Seamaster, der blev annonceret som et ur til soldater, kunne have været mærket som et strikt kjoleur, hvis ikke for urets robusthed. Det var nemlig et af de første ure, der benyttede gummipakninger og var modstandsdygtig overfor vand, der generelt ikke kan matches af andre urmærker. Dets nøjagtighed blev også bemærket i betragtning af den nøjagtige, chokbestandige og amagnetiske bevægelse, der drev Omega Semaster.

Disse Seamasters blev hovedsageligt tilbudt i stål og på stropper, men også nogle eksempler i fuldguld med matchende armbånd blev gjort tilgængelige. Disse ville forblive en mere elegant og klædt stil med uret indtil 1957, hvor Omega først debuterede med den trilogien

Dem der kender til Omegas moderne udstråling, kender måske allerede et bestemt trilogisæt med Omega-ure . Seamaster udkom nemlig som en triologi med begrænset udgave i 2017, som blev frigivet for at mindes om den originale trilogi, Omega-trilogien fra 1957, der var sammensat af tre ure. 

Railmaster var beregnet til videnskabelige anvendelser, da dens bløde indre kabinet af jern, gav en høj magnetisk modstand. Speedmaster var god til timing og måling af hastighed, og Seamaster var et armbåndsur, designet med dykkere i tankerne. Hver af disse tre ure er designet og bygget til at imødekomme et behov i en professionel ramme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *