To grunde til at kulhydrater IKKE er din fjende

To grunde til at kulhydrater IKKE er din fjende

Madtrends- og tendenser skifter som politikere skifter job – og det er ret ofte. Men hvorfor gør de egentligt det, når de hver især mener at \’have knust koden til et sundt, langt og tyndt liv\’? 

Det er der et par utroligt simpel forklaringer på – måske er kuren som du er startet på, ikke så sund for netop din krop, som du går og tror? Og så handler vægttab i sin simpleste forklaring egentligt bare om at have et kalorieunderskud når du går i seng – så bør du faktisk tabe dig, uanset hvad du har proppet i munden i løbet af dagen. 

Nu lyder det måske lige nemt nok, men det er faktisk så nemt, det svære i hele vægttabs processen er at finde ud af, hvad det er for nogle madvarer der fungerer for dig og hvilke der er lave nok i kalorietallene til at du bare kan give los.

Kulhydrater har flere gange igennem menneskets historie blevet udråbt til fedmefjende nr. 1, og det er ikke nødvendigvis så rigtigt, som mange af slankebladene gerne vil have dig til at tro – nedenfor finder du en liste med to gode grunde til at kulhydrater ikke nødvendigvis er synderen. 

 1. Kulhydrater fungerer lidt som benzinen på en bil
  Og som de fleste ved, kører en bil ikke særlig langt uden en ordenlig omgang benzin. Det samme gælder for din krop. 

  Lad os sige, for at stille et eksempel, at du absolut intet laver i løbet af en dag, altså du sidder bare på din sofa og fyrer hvidt brød ned i halsen på dig selv – dette er den forkerte måde at få kulhydrater ind på. 

  Skal du derimod ud og løbe et marathon er det meget normalt at spise uanede mændger pasta/brød både aftenen før og på dagen – og hvorfor kan det nu være? Det bunder alt sammen ud i, at kroppen har behov for den ekstra benzin, fordi den netop skal ud og forbrænde det. 

  Sidder du bare i sofaen, er tanken på bilen stadig fuld når du engang går i seng – det er den ikke når du har løbet et marathon.

 2. Mad med måde
  Alting med måde, er et gammel ordsprog som de fleste efterhånden kender og normaltvis kobler til alkohol, men den fungerer faktisk også exeptionelt godt i mad-regi. Den bedste slankekur du kan få, er en forståelse for hvad din krop har brug for, for at have det godt – overspiser du dårlige madvarer vil du også med tiden tage på 

  … og så bør du selvfølgelig skifte slikket ud med frugt – men det siger jo sig selv. 

One Response

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *