To måder at blive bedre til din hobby

To måder at blive bedre til din hobby

Hvis du er en af de mennesker der har en hobby som du virkelig brænder for, så har du garanteret også løbet hovedet mod læringskurven mindst én gang i jagten på at blive god til det – det er sådan læringskurven fungerer, den er opadgående.

Det skønne ved hobbyer er at det gør os mennesker glade i låget og giver os en mulighed for at abstrahere fra en stressende hverdag. Det får, kort sagt, vores hoved på andre ting end hverdagens sus og dus – og det er virkelig sundt for os. 

I en verden hvor de fleste af os bruger alt for meget tid på diverse sociale medier og enheder, har vi virkelig brug for at abstrahere med en anden aktivitet engang imellem, ellers får hjernen aldrig mulighed for at få ro på og processere nogle af de indtryk den har fået. 

Nedenfor finder du to måder du kan blive bedre til din hobby på, hvis du nu er løbet hovedet mod en mur eller bare gerne vil prøve at blive lige det bedre.

Måde #1 – Kurser

Der findes kurser til stort set alt hvad hjertet begærer. Hvis du har svært ved at komme videre med din hobby fordi du mangler det vidensmæssige fundament, så kan du med fordel se at find onlinekurser der måske kan kaste lidt nyt lys over situationen. 

Alt for mange mennesker lægger desværre deres hobby fra dem fordi de sidder fast i det samme. Enten mangler de udstyr eller viden til at komme videre og så stopper det der – det er en ærgelig grund og for mange motivationstrænere overhovedet ikke grund nok til at stoppe. 

Måde #2 – Du skal øve dig, igen og igen

De fleste af os har hørt ordsproget med at man i gennemsnit skal bruge 10.000 timer på noget for virkelig at blive god til det, og det er sådan set også sandt – selvom at overdrivelse fremmer forståelsen. Vi bliver nød til virkelig at lægge timer i de ting vi brænder for, for virkelig at blive gode til dem. Rom blev ikke bygget på en dag og det gør fantastiske evner til en hobby heller ikke. 

Hvis du sidder fast din hobby og er lidt tilbageholden med at starte igen, fordi du ikke føler for at starte det samme sted hvor du slap, så sæt nogle målsætninger for dig selv der skal hjælpe dig på vej. Der er få ting der motiverer os mennesker lige så meget som konkurrence med os selv.

6 Responses

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *